Képgaléria - fűszernövények - zöldségek

Stevia - édes levél- jázminpakóca
Stevia - édes levél- jázminpakócaŐszirózsafélék/Asteraceae családba tartozik. Peruból származik. Dél-Amerikában és Japánban évszázadok óta kedvelt kalória mentes édesítőszer. Japánban az édesítőszerek 40%-a stevia-ból készül. Az EU-ban 2012-óta engedélyezett. A levél édes ízét a cukornál 300-szor édesebb és hőálló a szteviozidok adják.  A WIKIPÉDIA szerinti gyógyító hatása alapján az életvize és a bölcsek köve mellett a helye. Frissen és szárítva is használható, italok édesítésre egy levél csészénként elegendő. Kivonat készítése: 2dl forró vízhez adunk 1 evőkanál szárított stivia levelet, majd 2 percig forraljuk. A szűrlet hűtőben 6 hónapig eltartható.  Gondozása: napos félárnyékos helyen, fagytól óvni. Cserépben, ablakban, kiültetve egyaránt tartható. 

Stevia - édes levél- jázminpakóca
Stevia szabadföldön
Stevia glycoside  E960
Menták sokféle illattal
Menták sokféle illattalalma-,ananász-,banán-,bors-,citrom-,csoki-,csombor-,eper-,fodor-,indián-,mandarin-, Napos félárnyékos helyek szívós évelő növénye. Cserépben, ablakban vagy kiültetve egyaránt tartható.

Menták sokféle illattal
Almamenta
Ananászmenta
Banánmenta
Borsos menta
Citrommenta
Csokimenta
Csombormenta
Fodormenta
Indiánmenta
Mandarinmenta
Macskamenta
Bazsalikomok
BazsalikomokThai-,provence-,citrom-,görög-,lila-,óriáslevelű-,olasz-. Egynyári, fagyérzékeny, meleg és napfény kedvelő, túlöntözve gyökere gyorsan elpusztul.

Bazsalikomok
Thai bazsalikom
Provence-i bazsalikom
Citrom illatú bazsalikom
Görög bazsalikom
Sötét levelű bazsalikom
Óriáslevelű bazsalikom
Olasz bazsalikom
Ánizs levél
Ánizs levél

Ánizs levél
Borsikafű/Oregánó
Citromfű
Citrom verbéna
Izsóp
Kakukkfű
Citromos kakukkfű
Kasvirág
Koriander
Lestyán
Levendula
Majoranna
Petrezselyem
Tárkony
Turbolya
Vérfű
Orvosi zsálya
Ananászzsálya
Mandarinzsálya
Muskotályzsálya
Articsóka
ArticsókaZöldség- és gyógynövény. A bogáncs rokona. Meleg, napos helyen, tápdús földben akár másfél méter magasra is megnő. Nagy méretű évelő, tőtáv 1x1m, mérsékelten télálló, télen takarjuk, bimbója párolva fogyasztható.    Bővebben:   Link

Articsóka
Chili
Édeskömény
Mángold
Rebarbara
Ruccola- Bormustár
Koktélparadicsom

pagedown